CASE

Directeur Aeson Solutions: [Rudolf Dashbach] 

 

Over het betrekken en motiveren van medewerkers in periode van verhuizing en verdere professionalisering van de Aeson organisatie. 

 

DOEL

Aeson is een bedrijf wat vanuit een pioniersperiode aan het groeien is naar een meer en meer gestructureerde organisatie. Een onderdeel van de groei was de samenvoeging van een eerder afgesplitste onderneming en een verhuizing naar een nieuwe locatie. Tijdens pogingen de onderneming te structureren en organiseren liepen we steeds opnieuw aan tegen de motivatie van de mensen. Waardevolle en tot dan toe zeer betrokken medewerkers klaagden over de veranderingen en boden weerstand.

De opdracht aan Ella was zodanig te adviseren en coachen dat de mensen weer plezier in het werk krijgen en meewerken aan de structurering.

BENADERING

In overleg hebben we besloten in een korte periode, iedereen, medewerkers en directie, in gesprek te laten gaan met Ella en op basis van Motivation Factor. Iedereen zou met Ella in persoonlijke en vertrouwelijke gesprekken zijn of haar verhaal doen. 

Ieder voor zich zou bepalen wat zijn eigen doelstelling was in de onderneming, wat hem of haar het meeste energie kostte en hoe daarmee om te gaan.

 

Vervolgens zou er, op basis van een DISC assessment, worden bepaald hoe ieders karakter in elkaar steekt en in een team vormende sessie worden besproken hoe we met elkaar omgaan.

RESULTAAT 

 

Inmiddels zijn gesprekken weer mogelijk, liggen veel pijnpunten op tafel en zijn bespreekbaar geworden. Ook begrijpen de medewerkers en directie elkaars gedrag beter. De onderneming groeit weer.

Oud zeer slijt langzaam en begeleiding blijft nodig maar de mensen hebben weer plezier in hun werk.